O metodă pe care personal o consider foarte promițătoare este aceasta:

Thesis proofreading as a tool for the dedicated scholar - ExpertEditors.Net

Numai după ce ați aflat ceea ce doriți să știți și pașii pe care doriți să îi utilizați pentru a lucra asupra subiectului dvs. ar trebui să lucrați cuprinzător cu literatura secundară. Desigur, puteți arunca o privire scurtă asupra a ceea ce este disponibil mai devreme pentru a găsi, de exemplu, o întrebare de cercetare. După cum am menționat deja, poate fi util să vedem cum au tratat deja alții subiectul. Lucrând cuprinzător cu literatura secundară înainte de a formula întrebarea de cercetare și de a avea o idee mai exactă despre modul licenta disertatie în care doriți să vă dezvoltați lucrarea înseamnă că nu știți în acest moment din ce perspectivă și cu ce intenție citiți aceste texte. Acest lucru poate duce cu ușurință la a nu ști cum poți grupa toate acele informații și la a te simți copleșit. Acest lucru este de înțeles deoarece fiecare gând duce la mai multe considerații, fiecare articol și fiecare carte se referă la alte cercetări. Când nu știi ce vrei să știi, va fi foarte dificil să alegi corect și să te concentrezi asupra a ceea ce este esențial în marea posibilităților. Întrebarea dvs. de cercetare și schița dvs. pot acționa ca busolă și vă pot ghida în alegerea literaturii potrivite, care poate apoi să vă informeze selectiv subiectul.

Tot in aceasta faza este esential sa faci notite. Puteți găsi sugestii despre cum să extrageți efectiv extrase din surse secundare în cărți despre scrisul academic. Indiferent de modul în care îți evaluezi literatura secundară, te rog să fii atât de amabil și să notezi fiecare sursă din care iei ceva – fie că este un citat sau un gând luat dintr-un text, carte sau site de internet. Dacă nu faci acest lucru, s-ar putea să te trezești mai târziu să studiezi cu atenție un teanc de lucrări sau pagini de internet ore în șir căutând acea super propoziție pe care ai dori să o folosești ca punct cheie în lucrarea ta. Puteți găsi mai multe despre acest lucru în „Citate corect” și „Evitarea plagiatului”.

★ Întrebați-vă – care sunt aspectele individuale pe care vreau să le examinez? Notează toate punctele unice care ți se întâmplă.

★ În pasul următor, încercați să plasați aceste întrebări individuale sau aspecte ale subiectului într-un cadru mai larg de sens. Care este termenul general / celelalte întrebări formulate în care se încadrează toate aspectele tale?

★ Gândiți-vă dacă cadrul mai larg al sensului ar constitui o subsecțiune sau o secțiune bună în lucrarea dvs. Mutați aspectele individuale înainte și înapoi până când se poate realiza o conexiune mai mare.

★ Setați din nou aceste părți mai mari în relație între ele. Luați în considerare ce referințe logice și legate de conținut le leagă unele de altele. Dezvoltați-le încet în capitole (sau subcapitole) în structura lucrării dvs. Această structură oferă o schiță de lucru pentru cuprinsul dumneavoastră.

Pentru a testa dacă schița dvs. – scheletul unei lucrări clar structurate și dezvoltate logic – este solidă, puteți face următoarele: scrieți sub fiecare secțiune și subsecțiune una sau două propoziții complete care rezumă ceea ce doriți să examinați și să prezentați în acest articol. parte a hârtiei dvs. Dacă aceste propoziții formează cadrul de bază al unui argument dezvoltat logic, atunci ești pe calea cea bună. Felicitări!

Dacă nu fac asta, gândiți-vă dacă ați omis un pas între ele. Încercați să fiți cât mai clar posibil cu privire la modul în care părțile individuale ale hârtiei dvs. sunt agățate împreună. Este foarte tentant să treceți peste acest pas și să începeți să scrieți fără un contur. Pentru unii, aceasta ar putea fi calea corectă. Pentru cei mai mulți dintre noi, totuși, interpretările coerente nu curg doar din stilourile noastre. Pentru că, după cum am menționat deja, atunci când nu știu ce subiect vreau de fapt să investighez și ce vreau să aflu, va fi foarte greu să gândesc clar și să argumentez la obiect. Și apoi următorul pas de multe ori nu va duce la mai multă înțelegere, ci mai degrabă, la o confuzie completă (pentru mai mult ajutor, consultați ABC-urile stilului).